شرکت پالايش گاز فجر جم از سال ۱۳۶۷ براي تصفيه گاز ميدان هاي گازي نار و کنگان واقع در ۲۹۰ کيلومتري جنوب شرقي بندر بوشهر و در مجاورت دهستان “شهر خاص” درشهرستان جم مورد بهره برداري قرار گرفته است.طراحی اولیه این پالایشگاه از قبل از انقلاب توسط شرکت آمریکایی«پارسونز»آغاز شد اما با پیروزی انقلاب، شرکت ایرانی«بناب» آن را به اتمام رساند. ماشین‏آلات و تجهیزات‏ پالایشگاه فجر نیز از شرکت‏های اروپایی، ژاپنی‏ و ایرانی تأمین و برای نصب به محل آورده شد.
این پالایشگاه که در دو فاز طراحی شده توسط شرکت کره‏ ای«دایلم»نصب شده است.

طرح و اجرا عمليات پالايشگاه در دو مرحله انجام شده است. در مرحله اول توليد و تصفيه حدود ۸/۳۴ ميليون متر مکعب استاندارد گاز در روز از ميدان گازي نار از طريق ۱۸ حلقه چاه انجام شده است. در مرحله دوم افزايش ظرفيت تصفيه پالايشگاه تا مرز ۷۹ ميليون متر مکعب در روز از ميدان گاز کنگان با حفر ۲۹ حلقه چاه ميسر گرديد.
با اجراء طرح افزايش ظرفيت پالايشگاه در سال ۱۳۷۹ شامل بهينه سازي سيستم هاي تصفيه با تغييرات داخلي واحدهاي عملياتي، ظرفيت تصفيه گاز به ۱۱۰ ميليون متر مکعب در روز و سپس با راه اندازي طرح انتقال خط گاز عسلويه به پالايشگاه در سال ۱۳۸۹ توليد روزانه به ۱۲۵ ميليون متر مکعب رسيد.
پالایشگاه فجر جم روزانه پنج میلیون مترمکعب گاز پارس‌جنوبی را دریافت می‌کند و با تولید ۲۷ درصد گاز کشور ، نقش مهمی در تامین سبد سوخت کشور ایفا می‌کند.
این پالایشگاه گاز مورد نیاز خود را از فازهای شش و هفت و هشت پارس جنوبی دریافت می‌کند.
به موازات توليد گاز خشک در پالايشگاه، در حدود ۵۰۰۰ متر مکعب در روز مايعات گازي تثبيت شده توليد مي شود. اين مايعات بصورت نفت سبک به تاسيسات بندر سيراف واقع در ساحل خليج فارس جهت صادرات منتقل مي شوند. در ضمن عمليات تثبيت، پروپان و LPG نيز توليد ميشود که پروپان توليدي جهت سيکل تبريد استفاده مي شود و LPG توليدي بفروش ميرسد.